APE GUZZI is simpelweg een gastronomische pizzacatering op wielen, op maat gemaakt om uw momenten te vieren!
Momenten van trots, mijlpalen, vreugde, verbondenheid, bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten...
Op uw favoriete locatie, in uw prachtige zomertuin, in uw gezellige straat, op de binnenplaats van uw werk, op school, in de garage... Ons evenementencateringteam, met de iconische Piaggio Ape (wist u dat ‘Ape’ bij in het Italiaans betekent?), komt naar de locatie van uw feest. Onze kenmerkende catering- en traiteurservices brengen de door Michelin geprezen houtgestookte pizza's van Ristorante Guzzi met uitzonderlijke ingrediënten, live bereid door een privé-pizzabakker voor uw gasten. We bieden ook catering op maat en vliegende workshops, altijd met authentieke Italiaanse passie.
APE GUZZI is het vierde geesteskind van het koppel Felice Miluzzi en Yue Gu, dat ook Ristorante Rossi oprichtte, een bekroond Italiaans restaurant dat pionierde en het Slow Food-ethos omarmde, evenals Ristorante Guzzi, dat het bescheiden verhaal van pizza herschrijft door een niet-aflatende zoektocht naar uitzonderlijke ingrediënten en seizoensgebondenheid. Na de opening vlak na de pandemie in september 2021 kreeg de pizza van GUZZI lovende recensies van KNACKWEEKEND, DE MORGEN, De STANDAARD, TRENDS KNACK, De Tijd, Le Soir! en werd opgenomen in de prestigieuze Michelingids, een zeldzame prestatie voor een pizzeria.
“Met APE GUZZI willen we een revolutie teweegbrengen in de cateringservice, die zo vaak teleurstelt. Hoe vaak gaat u naar een bijeenkomst of een bedrijfsevenement, vol emotie of stof tot nadenken, maar is het eten zelf veel minder inspirerend en blijft u hongerig (of ‘hangry’) achter?”
Een koud buffet is koud; bediening aan tafel is saai. APE GUZZI biedt de warmte en gezelligheid die essentiële ingrediënten zijn voor elk memorabel feest. Stel je het volgende voor: een frisse maar zonnige zondag in april, het is je trouwdag! Je mijdt de gebruikelijke huwelijksclichés (grote bruiloft in exotische resorts...), je wilt je dag juist op een authentieke en intieme manier vieren. Je nodigt je favoriete mensen uit bij je thuis. Daar komt de APE GUZZI-foodtruck, in zijn opvallende rood-witte jurk, als een kleine bij die zijn vleugels uitslaat, geparkeerd voor je deur. Je hoort het geknetter van het vuur, je ziet de chef-pizzaiolo Ricardo Morandin met zijn magische handen het deeg zachtjes kneden; er is gemompel, gelach, veel gejuich; plotseling voel je de warmte, niet zeker of die van de houtoven komt of van de zachte blik van je geliefde; de geur is onweerstaanbaar, je neemt een hap. Dit moment is onmiskenbaar van jou en alleen van jou.
De korte versie van pizza van APE GUZZI kan worden samengevat als ‘pizza gebakken in een houtoven met uitzonderlijke ingrediënten op uw locatie’.
Het lange verhaal van pizza van APE GUZZI begon met Felice's levenslange haat-liefdeverhouding met pizza. Zoals veel Italiaanse kinderen groeide hij op met elke zondagavond pizza, maar naarmate hij ouder werd, werd zijn fascinatie steeds serieuzer; Hij reisde de wereld rond op zoek naar de beste pizza, hij predikte de democratische heerlijkheid van pizza waar en wanneer dan ook; als chef-kok keek hij nooit neer op pizza, maar verwonderde hij zich over het potentieel dat pizza kon hebben, als het niet alleen door de behendige handen van een ‘pizzaiola’ werd aangeraakt, maar ook door het hart en de geest van een chef-kok; Soms werd hij zo boos als hij een pizza proefde die niet met het nodige respect was bereid (te zout en onverteerbaar zijn de belangrijkste tekortkomingen). Maar bovenal droomde hij ervan om ooit een pizza te maken die zo elegant en verrukkelijk was dat niemand ooit nog zou onderschatten wat een pizza kan doen. Die droom kwam uit met de opening van Ristorante Guzzi en nu zal APE GUZZI zijn missie nog verder uitdragen dan vanuit zijn thuisbasis Leuven.
Elke pizza van APE Guzzi begint zijn leven met biologische bloem uit de regio Lombardije; tot op de dag van vandaag wordt deze op een molensteen gemalen om zowel de smaak als de voedingswaarde te behouden; ons deeg krijgt alle tijd die het nodig heeft om goed te rijzen voordat het wordt gecombineerd met werkelijk uitzonderlijke ingrediënten: San Marzano-tomaten uit het Sarnese Nocerino-meer, ansjovis uit Cetara, rode uien uit Tropea, fauna en flora uit de eigen tuin van Guzzi ...
Naast pizza serveert APE GUZZI ook seizoensgebonden kleine gerechten (antipasti) om van te genieten bij de gastronomische pizza of een op maat gemaakt cateringmenu (zelfs pasta!). Dit zijn altijd iconische Italiaanse gerechten waarbij we de nadruk leggen op de puurheid, versheid en het vakmanschap van de ingrediënten, die voor de ogen van uw gasten worden bereid. Vraag hier een offerte op maat aan.
APE GUZZI stelt een zeer selectieve en wisselende natuurlijke wijnkaart samen die perfect past bij uw op maat gemaakte cateringmenu. We streven naar het beste voor de natuur, maar doen geen concessies aan de smaak. Onze natuurlijke wijnen staan garant voor finesse en evenwicht.
We raden u ten zeerste onze feestelijke bubbels aan (bescheiden prosecco van onze geselecteerde producenten of Franciacorta voor de echte wijnliefhebber) om te combineren met onze zorgvuldig samengestelde pizza's en andere Italiaanse delicatessen.
APE GUZZI kan zelfs een eclectische of zeer Italiaanse playlist samenstellen voor uw evenement of enkele van onze favoriete muzikanten en entertainers naar uw evenementen brengen. Zoals het gezegde luidt: 'De wereld ligt aan uw voeten...'